Saturday, October 3, 2009

Di petang dan malam raya...

Salam'alaik buat semua...
Sedikit kekangan yang tak dapat dielakkan menyebabkan blog ana tak diupdate.
Balik daripada cuti raya lepas, terpaksa mengadap komputer untuk settlekan tesis yang masih dalam separuh jalan. Jom imbas kembali apa yang telah berlaku pada petang dan malam Hari Raya Aidilfitri lepas!

Tiap-tiap tahun famili akan balik ke kampung sebelah mama. Abah setuju je bila mama ajak balik..hehe takde gaduh-gaduh pun. Pagi sebelum raya anak-anak tok (adik beradik mama) sibuk tolong tok sediakan persiapan untuk esoknya. Biasa la... nak buat ketupat kena ada daun pisang! Tahun ni tak buat ketupat daun palas.Tahun ini famili ana susah nak berkumpul. Sepanjang Ramadhan ana dan abang cik masih di universiti masing-masing. Dah nak dekat raya baru boleh nak balik. So, petang raya tu kami ambil kesempatan going out together! Abah ajak gi shopping kat bandar Taiping sebab kampung dah dekat dengan sana. T-shirt kaum lelaki mahal rupanya....huhu Tahun ni semua dapat t-shirt harga RM40 ke atas. Tapi ada diskaun la sket...mama kata xpe, bukan selalu..heheBunga api!!! perkara yang paling sinonim dengan raya...seronok tengok sepupu dan anak-anak kecil main bunga api. Ada yang takut dengan api...ada yang terlebih excited dengan api...ada yang tak boleh dengar bunyi mercun...macam-macam hal ada. Dah lama tinggalkan kenangan tu sebab sekarang dah 'tua' huhu...







No comments:

Post a Comment