Monday, November 16, 2009

Anak mama dah pandai solat...

Dinihari terasa penuh dengan kerinduan...
Rindu pada ibu yang telah melahirkan...mendidik...mengasuh...segalanya.

Teringat masa dulu-dulu...dalam umur 6 tahun, mama ajar ana solat...
Mama nurse dekat Hospital Kulim. Kalau mama tak kerja shif petang, lepas asar mama duduk tepi sejadah tunggu ana dengan akh ana...nak check bacaan dalam solat kami...salah ke tak...siap la...rotan di sebelah.

Tak kira masa tu tengah buat apa pun, kena juga solat depan mama...tak pakai baju yang sesuai pun takpe...kena juga. Ada suatu hari pakai baju kembang, mama kata "jom, hari ni mama nak check bacaan kak. Mai tunjuk kat mama..."
Hmmm...Kalau malas, kena rotan kat betis...huhu...mama ajar setiap bacaan dalam solat.

Hari ini anak mama dah pandai solat...alhamdulillah. Doa titipan setiap kali solat untuk mama dan abah. Terima kasih atas didikan mama dulu...kena rotan pun xpe =)

2 comments:

andalusia said...

Alhamdulillah Allah kurniakan ibu yang sangat baik..moga satu hari nanti enti boleh jadi lebih baik lagi...sepupu abah ana ada keje gak kat hospital kulim tu..bahagian x-ray kalau xsilap..

Asrari said...

Insyaallah...Tak tau mampu ke x jadi mcm mama =) Klu senior2 kt ctu msti kenal la...sume part kat hospital tu berkait dgn bghn xray...skrng dah ramai org baru...sume muda2...junior2...

Post a Comment